Zajácz D. Zoltán: Játszik, ahogyan érez
Kelet-Magyarország, 2005.09.08. p.6.

Jogászként jelentkezett a főiskolára, idősebb és gátlásosabb volt a többieknél. Szervét Tibor a Valami Amerika című filmmel vált népszerűvé, noha a színpadon akkor már olyan szerepek álltak mögötte, mint Mercutio, Hamlet, Jago, Asztrov doktor, Versinyin, hogy csak Shakespeare-t és Csehovot említsem. Azt mondja, a film csak egy kirándulás volt számára, mint ahogyan a rendezés is. Ahhoz képest ...

- ...Miskolcon már rendeztél Neil Simont, a Mezítláb a parkbant...

- Igen, sőt a VIDOR-on is játszottuk, de az akkori nyíregyházi előadás több sebből vérzett. A tegnapi Furcsa pár viszont nagyon jól sikerült, a jegyszedő nénik az ajtóban azt mondták, hogy eddig senki sem kapott ilyen hosszú tapsot.

- Csütörtökön a Tótékban már a Postás szerepében láthatunk.

- Úgy éreztem, ezt a figurát még annál is esetlenebbnek kell megformálnom, mint amilyennek Örkény megírta. Volt is olyan újságíró kollégád, aki számon kérő hangnemben megkérdezte, hogy miért játszom így. Mondtam, azért, mert ilyennek képzelem.

- Milyen volt életed első filmes munkája egy szintén elsőfilmes rendezővel, Herendi Gáborral?

- Nagyon élveztem, bár azt kell mondjam, én ma sem értek a filmezéshez. Ez egy kicsit amolyan hályogkovács dolog volt, nagy szerencse, hogy ekkora sikere lett.

- Kezdő színészként sok jó színházi szerepet kaptál...

- Tudni kell, hogy én végzett jogászként jelentkeztem a színművészetire. Idősebb voltam a többieknél, és valahogy riadtabb is. Benne volt a levegőben, hogy kirostálnak, de Kerényi Imre, úgy látszik, alkalmasnak talált a pályára. Ezek után tényleg nagyon jólesett, hogy mindjárt az elején ilyen szerepeket kaptam.

http://www.icenter.hu/cgi-bin/sajto/nssea.pl?cikk=ooffaowsrrieoowtwcrsts&nyelv=&words=szervét,tibor#link0
http://www.vidorfest.hu/2005/index.php?a=sajto&kod_hir=48