Fábry Sándor: Magyar Vándor >>> Részlet az adásból <<<
RTL Klub – Esti Showder, 2004.02.26.

„- Jó, most jöjjön egy kicsit szelídebb vezér, az arisztokratikus Huba, azaz: Szervét Tibor!

- Bocsáss meg, én arisztokrata vagyok. Szakmai ambícióm kimondani azt, hogy: „sárga bögre, görbe bögre” privát ambícióm, 1 percig megtartani monoklimat a szemgödrömben. Amire legbüszkébb vagyok, az a stílusom és a sétabotom, amitől igazán berágok az a „rágó” szó. Egyrészt alpári, másrészt kiejthetetlen. Példaképem Habsburg Ottó. A mottóm: Úhhatnám, ha akahnám, kéhlek alássan, de nem akahom.

- Ezt a raccsolást könnyen elsajátítottad?

- A raccsolásba bele kellett jönnöm. Mivel az előkészületekre nagyon kevés idő maradt, én minden alkalmat kihasználtam a gyakorlásra. Amint találkoztam egy leendő stábtaggal, raccsolásra kezdtem és ezt olyan intenzíven tettem, hogy a „fuha” beszédtechnika másokra is ráragadt. A forgatás alatt a stáb azon vette észre magát, hogy lassan alig akad olyan, aki normálisan ejti az „r” hangot. Szívesen megtanítalak raccsolni. Mondd utánam raccsolva a következőt:
Mint rózsabokorbul, riadt madárka, Szép anyja öléről, fut fut aladárka. A bokor ott guggol, keble marad tárván, kisded szökevényét hő fészkire várván.

- Neked nem lehetett nehéz dolgod, mert aikidozól, s tudsz esni!


- Igen, bár az aikido még nem jelenti azt, hogy nekem nem eshet bántódásom. Volt már olyan, hogy aikidó edzések kiugrott a könyököm. Muszáj volt kezdeni vele valamit, mert előadásom volt este. Elszaladtam a körzeti orvoshoz, aki a röntgen felvételt meglátva teljes extázisba esett, mert szerinte ennek el kellett volna törnie és kész csoda, hogy csak kiugrott. A csodálaton túl mást nem tudott tenni, így átmentem a baleseti sebészetre, ahol el akartak altatni, mert máshogy nem bírnám ki a fájdalmat, ahogy helyrerántják. Tiltakoztam, hogy azt nem lehet, nekem este előadásom van, úgyhogy továbbmentem egy másik kórházba, de annyira fájt a könyököm, hogy már minden mozdulatra legszívesebben sikítottam volna. Ott mikor elmeséltem, hogy aikido edzés közben történt a baleset és altatni nem lehet, mert én színész vagyok, a doki visszakérdezett, hogy valóban aikidozom-e Választoltam, hogy igen, mire az orvos megkért, hogy na akkor lazítsam el magamat. Ellazultam, majd az orvos helyrerántotta a könyökömet. Persze rögtön gipszet kaptam, úgyhogy gipszben voltam kénytelen játszani, ami nem volt elég, mert le is szidott a színházvezetés, hogy kockáztattam az előadás üzembiztosságát. ”

http://www.showder.tvnet.hu/n/cikk.php?110&2&2
http://www.showder.tvnet.hu/n/110/kiskep2.gif