Boldog színészévek Miskolcon
Borsod Online, 2007.12.14.

„Miskolc - A színház volt színészeinek játéka, volt rendezőinek munkája és egykori közönségének a tapsa is benne van az idei Miskolci Múzsa Díj elismerésben. Vajon hogy emlékeznek a teátrumra egykori színművészei?

A miskolci színház egykori színészei kicsit még mindig magukénak érzik a teátrumot.

- Tiszta szívből gratulálok a Miskolci Nemzeti Színháznak a díjhoz! - volt az első reagálása Szervét Tibornak, aki a '90-es évek elején játszott Miskolcon - Örülök, hogy van ilyen díj. A miskolci színházat mindig anyaszínházamnak tekintem, érzelmi alapokon. Ott indultam el a pályámon, és nagyon boldog éveket töltöttem a városban. Ami jó megtörténhet az emberrel, az velem Miskolcon mind megtörtént. Szenzációs szerepeket játszottam, ott találkoztam először a nagy karakterekkel: Jágó, Cyrano, Hamlet, és ott éltem át az operettet is, csodálatos volt!

Mint kiderült, Szervét Tibor ma már nemigen követi figyelemmel, mi történik a miskolci teátrumban, de a közös munka lehetőségét folyamatosan keresi. Amióta a Radnóti Színház tagja, többször játszott és rendezett egykori színházában, a miskolciban. (...)”

http://www.boon.hu/engine.aspx/page/article-detail/dc/im:boon:news_special -borsod/cn/haon-news-FCUWeb-20071214-0824262016