Szervét Tibor , a jótékonykodó főgonosz
Tina, 07.11.13. p.5.

Aki egyaránt szereti a krimit és a vígjátékot, annak ajánljuk figyelmébe a Para című magyar filmet, amelyet 2008 tavaszán láthatnak majd a mozikban. A forgatásról és a filmben játszott szerepéről kérdeztük Szervét Tibor színművészt:

- Igazán jól éreztem magam a felvételek alatt. Az általam megformált műkincskereskedő, Faragó úr rendkívül erőszakos ember. Mégsem felel meg a negatív hős sztereotípiájának. Van benne egyfajta elkötelezettség a művészet iránt. Ilyen főgonoszt még nem játszottam, de tetszik ez a szerep.
A film forgatása mellett november első hétvégéjén egy jótékonysági előadást is szervezett. Az Anconai szerelmesek című darabbal a beteg gyerekek terápiás lovagoltatásához gyűjtött adományokat.

- Bíztam benne, hogy minél több olyan ember eljön megnézni a színdarabot, aki szeretné, és tudja is támogatni az ügyet, amit képviselek. Nemhiába: telt ház volt. Igazán jól sikerült az előadás, az összegyűjtött támogatással már legalább eséllyel indulhat az alapítvány magyar vagy uniós pályázatokon.