Szervét Tibor. Ezer dologra használja az internetet
Story Magazin, 2007.04.12. p.33.

Színészként csak ritkán jut ideje, hogy az internetet böngéssze, de amikor van néhány szabad perce, alaposan kihasználja. Élete egyik legnagyobb, londoni színházélményét is a világhálónak köszönheti.

Az Egy rém rendes család Budapesten Bándi Sanyija civilben azon emberek közé tartozik, akik nem böngésznek órák hosszat a világhálón, hanem céltudatosan keresgélnek rajta.


- A levelezésemre mindennap szakítok időt, és a nagyvilág dolgairól is általában innen tájékozódom - meséli Tibor. Foglaltam már repülő- és mozijegyet is a neten keresztül. A londoni Royal Albert Hallban fellépő kanadai cirkusz előadására is így rendeltem helyet, sőt

a visszaigazolásban elküldték magát a jegyet is, amit ki tudtam nyomtatni.
Az előadás pedig lélegzetelállító volt, életem egyik legnagyobb szánházi élménye!

Tibor, ha van szabadideje, játszani is szokott az interneten. Kedvencei inkább a stratégiai játékok, a lövöldözőseket nem igazán szereti.

- A fiam szokott játszani ilyen csihipuhikat, néha engem is hív, hogy szálljak be. Ilyenkor elmondom, hogy engem az elején úgyis lelőnek. És valóban. - jegyzi meg.

Manapság sokat lehet hallani arról, hogy az internet teljes szabadságát valahogy korlátozni kellene, hisz olyan tartalmak is szabadon felkerülnek, melyek károsak lehetnek a gyerekek fejlődésére.

- Én sem vagyok ebben a kérdésben optimista - mondja Tibor -, a mai világ egyébként sem kiskorúaknak való. Az internetet nem lehet és szerintem nem is érdemes korlátozni, a hatóságok büntetésekkel semmit nem érnek el. Ahogy figyelem, a fiam nem néz híreket, és ennek örülök, hisz manapság már azok is csupa borzalomról szólnak. Úgy gondolom, rajtunk, felnőtteken múlik, hogy milyen lesz a gyerekünk, és hogy a világhálót arra használja, amire elsősorban való: információszerzésre, értelmes dolgokra.