Czanik Mária: Rémesen jó móka
Színes Kéthetes tévéműsor
2006.12.25-2007.01.07. p.3.


Mindenki igyekszik borsot törni a másik orra alá. Így jellemezhető Bándiék viselkedése. Az egy rém rendes család Budapesten című sorozat helyzetkomikumra épülő történetében Bertalan Ágnes és Szervét Tibor alakítja az egymást örökké gyötrő házaspárt.

- Mennyire hasonlítanak a megszemélyesített figurára?


- Bertalan Ágnes: Semennyire. A tizenöt éves fiam és a tízesztendős lányom követi az eseményeket, tetszik nekik a játékom. Ők persze ismernek, tudják, hogy nem vagyok olyan, akit csak a külseje érdekel. A sorozatbeli anyuka viselkedése ellentétes a hagyományos női szereppel, minden pillanatban olyat tesz, vagy mond, amit a legkevésbé sem várnánk egy anyától. A magánéletemben rendkívül fontosnak tartom, hogy meghallgassam a gyerekeimet. Tudjak mindennapi örömükről, bánatukról. Akkor vagyok boldog, ha érzem: tudják, hogy mindenkor számíthatnak rám.

- Szervét Tibor: A férj rengeteg energiával rendelkezik, és úgy érzi, mindig ő mondja a „frankót”, de csak ritkán jön be neki. Amiben nagyon különbözöm a figurától: őt idegesítik a gyerekei, nem tudja kimutatni az érzelmeit, míg én éjjel nappal imádok együtt lenni a kisfiammal.

- Szereti egymást ez a két ember?

- Sz.T.: Úgy összetartoznak mint a jobb meg a bal cipő, és ezzel tisztában vannak.Elárulhatom, hogy a férj életében meg is jelenik egy szép nő, de ellenáll a kísértésnek.

- B.Á.: Valóban nagyon szeretik egymást, de a maguk módján, szócsaták közepette.

- Mi a helyzet önökkel? Jól megértik egymást a munkában?


- B.Á.: Őszintén mondom, nagy örömmel dolgozunk együtt. Forgatás közben sokat tanultunk mindketten. A nézők már évekkel ezelőtt láthatták az eredeti, amerikai sorozatot, amelynek „magyarítása” tengerentúli szakemberek bevonásával történt. Szerencsére Tiborral és az egész nemzetközi stábbal – szó szerint és átvitt értelemben is – egy nyelvet beszéltünk.

- Így szilveszter táján megígérik a nézőknek, hogy egész évben derülhetnek majd Bándiék „bemondásain”?


- Sz.T.: Eddig egy szezon anyaga készült el, az epizódok tehát folytatódnak még. Reméljük, a nagy sikerre való tekintettel felvehetjük a sorozat többi részét is. Családfőként kijelenthetem: mi rém szívesen szórakoztatjuk továbbra is a nézőket.