Rados Virág: Teljesen lökött família
tvr-hét, 2006.10.16-22. p.3.

Megérkezett az Egy rém rendes család magyar változata. A hazai környezetbe helyezett sorozat a héten indul a TV2-n. A budapesti család fejét, a férjet, Bándi Sanyit Szervét Tibor, a feleségét, Jucit Bertalan Ágnes alakítja.

- Az önök számára mi a legnagyobb kihívás a sorozatban?


Szervét Tibor: - A sorozat műfaja még újdonság a magyar televíziókban, hiszen a situation comedynek (szó szerinti magyar fordítása: helyzetkomédia - a szerk.), röviden sitcomnak nálunk még nincs hagyománya. Egy rövid epizódban két fontos színészi faladatot oldunk meg: erős karaktert kell alakítani, és csapatmunkásnak kell lenni.
Bertalan Ágnes: - Bándi Juci velem ellentétes jellem. Szabad szájú, tele feltűnési viszketegséggel, ugyanakkor nagyon lusta. Én szemérmesebb vagyok, s a színészi pályán sem az exhibicionizmus, hanem a közlési vágy motivál.

- De legalább időről időre belebújhat valaki bőrébe.

B. Á.: - Azt hiszem, ezzel a lelkem titkos kapuit nyitogathatom. Utána persze visszatérek a saját bázisomra, a gondos családanya szerepébe. Tamás fiam tizennégy éves, Juli lányom tíz. És én a férjemmel nevelem is őket, nem úgy, mint a sorozatbeli szülők.

- És az apa? Milyen érzés Bándi Sanyinak lenni?

Sz. T.: - Sanyit csak három dolog érdekli: a foci, a tévé és a pecázás, ezek engem alig. Ugyanakkor van valami bumfordi és szerethető is ebben a figurában és a családban.

- Ehhez remek csapatmunka kell. Jól kijönnek egymással?

Sz. T.: - Szerencsések vagyunk, nagyon kedveljük egymást.

B. Á.: - Ritka jó csapat ez így együtt: a szomszédokkal, Bacsa Ildikóval, Sárközi Józseffel és a gyerekekkel, akiket Marsi Laura és Jurics Adrián alakít.

- A "rém rendesek" rengeteget marakodnak. Ezért is volt annak idején tabudöntögető Amerikában a sorozat.

B. Á.: - Valóban sokat veszekednek, de egymás nélkül rosszul éreznék magukat. Még amikor lehetőség adódik a csalinkázásra, akkor sem élnek vele. Olyanok egy kicsit, mint Mézga Gézáék voltak. Szerencsétlenkedő férj, a vele elégedetlen feleség, a tini lányuk meg a zseni fiuk. Állandóan fricskázzák egymást, és megkérdőjelezik, miért is élnek együtt. De működik a dolog!


- Vannak házasságok, amelyekben állandóan áll a bál, mégis odavannak egymásért. Bándiéké is ilyen?


Sz. T.: - Az egyik epizódban Sanyi azt mondja Jucinak: úgy vagy jó, ahogy vagy. Akárcsak a régi tornacsukám: szakadt is egy kicsit, büdös is egy kicsit, mégis abban szeretek focizni.

- A valóságban az ilyen házasságok többnyire felbomlanak.

B. Á.: - Hát igen, az élet tényleg más. De ez mindenképpen könnyed komédia. Szórakoztatni akar.

Sz. T.: - Bízunk benne, hogy a nézők is ugyanúgy fogják szeretni, mint ahogy mi megszerettük, amióta elkezdtük forgatni.