csá: Szervét: Hülye lettem volna elutasítani Al Bandi szerepét
Színes Bulvár Lap, 2006.09.12.

Közeleg az idő, amikor a magyar nézőkre is lecsap a Rém rendes család flegma családfője, Al Bandi, azaz az őt alakító Szervét Tibor. A színész már négy epizódot eljátszott, s úgy érzi, nehéz fába vágta a fejszéjét. Négy részt már felvettek a Rém rendes család magyar verziójából, ám mint Szervét Tibor még kissé idegennek érzi Al bandi szerepét. Mint mondja, legalább tíz forgatáson túl kell lennie ahhoz, hogy tényleg kiismerje a kacagtató családfőt.

- Mivel a Rém rendes család című sorozat által képviselt műfajnak hazánkban nincs hagyománya, nem egyszerű visszaadni Bandi figuráját. Szerencsére ellátogatott a forgatásra az amerikai stáb, köztük az egyik forgatókönyvíró is, aki alaposan ellátott jótanácsokkal - mesélte Szervét Tibor.

Mivel a színész szerint a főszereplő karakterét az utolsó vonásig precízen kidolgozták, ismerkednie kell még a figurával, bár nem célja, hogy alakítása minden ponton egyezzen amerikai kollégája, Ed O"Neill játékával.

- Ezidáig színházi munkákkal gyakorlatoztam, ennyire komédiás feladatban még nem volt részem. Éppen ezért akadtak fenntartásaim, amikor felkértek a szerepre. Magammal szemben is voltak kétségeim, de végül rájöttem, hogy hülye lennék, ha nemet mondanék - mesélte a színész, aki nem tart attól, hogy a szerep beskatulyázza.
Minden bizonnyal egy idő után bekerülök majd egy kis rekeszbe, és megállás nélkül Al Bandival fognak azonosítani, de ez természetes.

A magyar történet nem pusztán az amerikai sztori másolata lesz. Szervét elárulta, hogy a forgatókönyvírók arra törekednek, hogy hazai ízekkel gazdagítsák a sorozatot.

- Ezelőtt nem láttam a Rém rendes családot, mivel általában tévét sem nézek. Az viszont bizonyos, hogy a történet amerikai gerincére egy magyar sajátosságokkal tarkított sztori kerül majd - vélekedett a leendő Bandi, akinek társa Bertalan Ági lesz majd.
Peggy szerepe Ágira vár. Rendkívül kedves, szerethető figura, szemben Peggy-vel, aki szerintem egy elviselhetetlen nő - tette még hozzá a magyar Al Bandi.

http://www.szbl.hu/index.php?page=15195