Gálvölgyi János: Telefon-interjú Szervét Tiborral
Klubrádió, 2012.08.31.

Műsorvezető: - Öt világkép, öt kérdezési stílus, öt személyiség, öt ismerős. Az Ötös mai beszélgetőtársa Gálvölgyi János.

Gálvölgyi János: - A Pozsonyi Pikniken holnap 10 órától egészen este 10-ig nagyon sok mindennel és sok mindenkivel lehet találkozni.
Az egyik ilyen programpont lesz pontosan 17 órától 17:45-ig a "Kutya a Naftalinban”, a Radnóti Színház vendégjátéka Kováts Adéllal és Szervét Tiborral.
A telefonvonalban - ha minden igaz -, Szervét Tibor. Szervusz Tibor!


- Szervusz János, minden igaz!

- Egy privát kérdés: hol jársz most, merre jársz?

- Még Nyíregyházán vagyunk, mert nem 10 órakor indultunk haza a Vidor Fesztiválról, hanem 11 órakor. Úgyhogy, miközben beszélgetünk, valószínűleg egy nagy táskával a vállamon fogsz hallani engem lépcsőn fölfele menni, a buszhoz.

- Azért kérdeztem, mert tudtam, hogy a Vidor Fesztiválon van most a Radnóti. Akkor áruld el nekem, - én a Naftalint láttam –, de a "Kutya a Naftalinban", mi ez a produkció?

- A Kutya a Naftalinban, az két különböző. Bálint Andrisnak van egy estje, egy kutyák-estje, amit kutyabarátok és kutyakedvelők, és nem kutyabarátok is nagy szeretettel néznek. Ebből abszolvál ő egy részletet.
A dolog különlegessége az, hogy a színpadon András partnere egy élő kutya, ami ugye nagyon szokatlan, és nagyon nagy kockázat a színész számára, de egy csodálatos ebről van szó, aki nagyszerűen viselkedik, és istenien játszik ebben a verses-prózás, nagyon jó irodalmi anyagokból összeválogatott estben.

- Ez Bálint Andris programja. Akkor ti Adéllal a Naftalinból adtok elő részletet?

- Igen. Ugye van ez az előadásunk, ami egy...

-...ami fergeteges és nagyon jó!

- Köszönjük szépen. Egy nagyon szeretett előadás, és ezekből – nem pódiumszerűen, mert ez önmagában így öltönyben, nyakkendőben nem él meg, hanem - szépen, rendesen, a szerepnek megfelelően öltözve, egy zongorával fogunk énekelni részleteket.

- Hát ez nagyon jó lesz. Én fogom konferálni, majd én fogom bemondani. És akkor oldalról meg fogom lesni a Művész urat. Akkor azt mondd el nekem, mi volt a Vidor Fesztiválon, mert mondtad, Nyíregyházán vagy még és pár perc múlva indul a busz Pestre.

- Az egyik részét azt te is tudod, mert mi már voltunk együtt itt a Vidor Fesztiválon.

- Igen, vasárnap a Furcsa párral voltam én veled ott. Most viszont te a Radnótival.

- Most viszont a Radnótival, úgyhogy több versenyszámban is indultunk mi itt a Vidor Fesztiválon. Ez mindig nagyon jó hangulatú. Nagyon nagy szeretet veszi körül ezeket az évi egy alkalommal ide érkező vidám előadásokat. Ez a Bolha a fülbe, amit Mohácsi János rendezett a Radnóti Színházban és Gazsó Gyuri a főszereplője, több szempontból is egy különösen szívélyes fogadtatásra talált, mert a Moha ugye dolgozott itt nem egy alkalommal, a Gyuri tagja volt a Nyíregyházi Színháznak jó pár évig, úgyhogy ilyen ismerős szeretet fogadta.

- Igen, hazai pályán játszotta. És akkor te hazaérsz majd Pestre, szombaton Pozsonyi Piknik, és hétfőtől pedig gőzerővel próbálsz. Hol és mit?

- Tulajdonképpen ahogy hazaérek Pestre, már megyek ebbe a gőzerőbe bele, mert a Mary Poppins próbái a Madách Színházban javában zajlanak. Úgyhogy tulajdonképpen én ellógók ilyenkor, amikor ezekre az előadásokra egy-egy Nyíregyházára elbuszozok.
Már ahogy hazaérek, megyek tapsrend próbára 3 órakor a Madách Színházba. Ami mindig, - egy ilyen nagy musical végén maga a tapsrend is - egy komoly dolog.

- Nagy produkció.

Igen, ez egy külön nagy show és megtanulnivaló tánc. És holnap délelőtt, a Pozsonyi Piknik előtt megyek szintén próbálni a Madách Színházba, úgyhogy én nem várom a hétfőt gőzerővel, hanem már a buszról leszállva rákapcsolom a turbót.

- Viszont akkor használd ki az alkalmat, a buszon pihenj egy kicsit!

- A buszon alszom egy félórácskát.

- Tibor, szép álmokat, és nagyon szépen köszönöm, hogy itt voltál, és holnap találkozunk!

- Én is köszönöm. Akkor találkozunk holnap, minden jót.

- Igen, igen. Szervusz, minden jót! Szervét Tiborral beszéltem, aki Nyíregyházáról hazafelé tart.

A fotókat készítette a Radnóti Színház Pozsonyi Piknik-műsoráról,
valamint a beszélgetést a rádióműsor alapján lejegyezte: Baráth Mari