Szilágyi Ágnes: Kihúzták, megírták, eljátszották
Mai Nap , 1997.09.29. p.12-13.

”A Pesti Vigadóban Siposhegyi Zoltán kihúzta a modellezés csínját-bínját ismertető írást. Pozsgai Zsolt, Horváth Péter és Kertész Ákos író mérkőzött meg egymással és az idővel. A három rendező, - Kiss József, Mészáros Károly és Szervét Tibor – után megjöttek a művészek is. A hölgyek: Balogh Erika, Gryllus Dorka, Igó Éva, Pásztor Erzsi, Schubert Éva, Szalay Mariann, Varga Mari, Tallós Rita. Az urak pedig: Barbinek Péter, Kézdi György, Forgács Péter, Lesznek Tibor, Lippai László, Papp János, Pintér Tibor, Székhelyi József, Vallai Péter.

A verseny leggyorsabbja Pozsgai Zsolt lett, aki 11 óra 40 perckor befejezte az alkotást. Nem egy egész óra múlva Horváth Péter is felállt. Kisvártatva Kertész Ákos is megírta művét. Megkezdődött a sorsolás: melyik színművet ki rendezi és ki játssza?

A második színműnek, Horváth Péter írásának, a Csúcsmodellnek sem volt kisebb sikere. Ezt Szervét Tibor rendezte. Eredeti, groteszk alakokat képzelt színpadra, amelyeket a színészek kitűnően eljátszottak. A rendezők közül Szervét Tibor győzött.”