MTV1: Vidám kísértet
MTV1 - Déli hírek, 2006.04.27.

„Műsorvezető:
- Végy egy házaspárt, hozzá a barátokat, fűszerezd meg némi spirituális szeánsszal, egy kísértettel, és már kész is a vígjáték. Noel Coward világsikerű komédiáját, a "Vidám kísértet"-et holnap mutatják be a Vidám Színpadon.

Riporter:
- Szervét Tibor színművésznek nem ez az első rendezése. Ez a vígjáték azonban alaposan próbára tette őt, és az egész társulatot is.

Szervét Tibor, rendező:
- A színdarab alapvetése szerint az egyik szereplőt kizárólag egy szereplő látja és a nézők. Különösen nehéz, hogy így hogyan lehet élő, hangulatos, hihető helyzeteket teremteni.

Riporter:
- A rendező szerint a hat színész együttes játéka a színpadon leginkább egy napóleoni csatajelenettel ér fel. A Básti Juli által megszemélyesített figura egy szeánszon megidézi az egyik főszereplő volt feleségét. És ekkor kezdődik az igazi komédia.

Básti Juli:
- Egyfolytában résen állok. Nevettetni a nézőket, az egy nagyon nehéz, derekas feladat. Azt gondolom, hogy ha a nézők érzik, hogy akik csinálják szeretik azt, amit csinálnak, akkor ez mindig süt a színpadról és mindig átveszi a közönség, és akkor az nekik is nagyon jó.

Riporter:
- A darab szereplői tehát ígérik: a Vidám Színpadon megidézett bájos és csinos vidám kísértet kellemes perceket szerez majd a nézőknek.”

Az interjút lejegyezte: Baráth Mari