Bozsán Eta: Premier után Básti Julival
Találkozások, 2006.06.15. p.7.

A Vidám Színpadon április utolsó péntekén mutatták be Noél Coward "Vidám kísértet" című komédiáját. A darabot Szervét Tibor rendezte, Arcati szerepében pedig Básti Juliért lehet lelkesedni. Olyan karaktert alakít, akit színre lépése pillanatától imádni lehet. A szellemidézéssel foglalatoskodó asszonyság határozottsága, testmozgása, jelmeze, beszólásai folyamatos derültséget váltanak ki az emberekből. Básti Juli, aki a magyar és világirodalom csaknem összes nőalakját eljátszotta már, szinte lubickol ebben a könnyű angol vígjátékban.

- Ki találta ki a "Vidám kísértet"-et? Te? A rendező? Vagy a színigazgató férjed, Puskás Tamás?

- A férjem is, én is nagyon sok darabot elolvasunk egy évben. Ez mind a kettőnknek tetszett, előbb azt hittük, nem lesz rá időnk, aztán lett. Noel Coward darabját időről időre előveszi valamelyik teátrum. Mindenki szereti, színész és néző egyaránt, mert a helyzetek rengeteg humorforrást tartogatnak. A téma pedig a férfiak örök vágyát testesíti meg, akik azt szeretnék, hogy több párjuk is lehessen. Mert elég nagy ritkaság, ha a teremtés koronái egyetlen nőben megtalálják a szexuális és az intellektuális boldogságukat.

- Rólad köztudott, hogy aktívan veszel részt a próbákon. Most is így történt?

- Persze! Sokat törtem a fejem, hogyan, mennyire legyek ősz, viseljek-e szemüveget, ilyesmi. Kipróbáltunk több mindent.

- Sose hittem volna, hogy Básti Juli egyszer majd a Vidám Színpadon játszik, nevettet...

- Ez már a második darab, amelyben itt játszom! Az első a "Fekete Péter" volt, amely hatalmas siker. Különösen Magyar Attila miatt. Minden előadást minden szereplő végignéz a takarásból. Ez csak nagyon ritkán fordul elő! Aki még nem látta, annak ajánlom, a következő évadban okvetlenül nézze meg. (…)

http://www.t-mobile.hu/talalkozasok/2006_06/vip_premier_utan.shtml