Próbák és premierek a Miskolci Nemzeti Színházban
MTI, 2008.12.14.


A Miskolci Nemzeti Színház társulata az év vége felé haladva sem pihen: jelenleg három előadás próbái zajlanak. Árvai Judit, a teátrum kommunikációs és marketingvezetője az MTI-nek elmondta: Szép Ernő Vőlegény című darabját a miskolciak által jól ismert és kedvelt Szervét Tibor rendezi, a bemutató december 19-én 19 órakor lesz a Nagyszínházban. A rendező személye mellett a remek szereposztás - egyebek mellett Máhr Ági, Szirtes Gábor, vendégként Kovács Patrícia lép fel - ad reményt a sikerre.

Szervét Tibor miközben Osztrovszkij legerősebb farkasának szerepét játssza a Radnótiban, különös érzékenységgel rendezte meg Miskolcon Szép Ernőnek a pénz mindenható hatalmáról írt színművét, aVőlegényt.

Az előadásban végül minden hozományvadász linkség és hazugság mellett mindenki szerethető lesz valamiért, a családot összetartani igyekvő panaszos anya, a bohém apa, a szorgosan pénztkereső gyerekek, a cinikusan link fiatalember és az őszintén szerelmes lány… A történet figuráiban lépten-nyomon magunkra ismerhetünk.

Szervét Tibor kerek, szép előadást vitt színre átélhetően, mivesen, finoman úgy, ahogy Szép Ernő megírta.

http://www.mti.hu/kultura/cikk/335011/